`´Trakasserier Eller Ej? `´

2014-10-31 // 10:15:00 // Direktlänk // Övrigt // 2 Kommentarer
Kände mig lite diskussions sugen såhär på morgonkvisten när jag vaknade. Och hittade en video via facebook om ett stort ämne ang. trakasserier av kvinnor:

 
Skaparen av video beskriver i slutet:
"100+ fall av verbala gatu trakasserier ägde rum inom 10 timmar, som omfattar människor av olika bakgrunder. Detta inkluderar inte de otaliga blinkningar, visslandet m.m."

Nu åter till mina egna ord/synpunkter. Jag tyckte inte att nån person förutom killen som följde henne 5 minuter gjorde fel. Allt är ju komplimanger, inte trakkaserier. Det är ju inte så att dom tar på henne, eller tjatar på hur bra hon ser ut. Förutom ena killen. Bortse honom en stund.
Är komplimanger nu trakkaserier, eller vad vill dom förmedla? Ja tycker det är trevligt, hellre de än alla skällsord alla delar ut idag. Sprid med kärlek och komplimanger till världen. Alla behöver det.
Vi har alldeles för mycket hat idag, och för mycket skällsord om idealen idag. "Du är för fet, ful o.s.v."

Sen åter till killen som följde henne i 5 minuter, det är creepy. Att han inte ger upp, men sen använder hon inte ett ord eller som "Snälla, låt mig vara".. "Inte intresserad".. Eller liknande, situationen hade kunnat sett annorlunda ut. De vet vi inte, vi kan inte påstå det. Han hade kunnat gått, han hade kunnat ta illa upp.

Va ja ville fömedla och komma fram till, jag ser inte detta som trakasserier.
Ni får gärna kommentera era egna åsikter, får jag höra vad ni tycker och tänker.

`´You're Like The Cover Of A Book That's Read, Baby `´

2014-10-28 // 22:55:12 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer
Andra skrivningen sket sig och ja fick de värsta man kunde få, 51 och jag behöver 52. Lagomt förbannad hela dagen.. Men inte mer än på'et igen! Never give up! #NoSurrender.

I stan nu, då de är höstlov. Men inte sklappnar ja av för det. Utan ja sitter i lugget för fullt. Idag började jag på en uppgift vi fick om att skriva en debatterande artikel med valfri tes. Jag valde "Inför dödshjälp i Sverige".
Kan dela den här sedan när jag fått tillbaka den, mycket starka meningar i den. Oh tack vare Sabina fick ja den fullständig idag då hon hjälpte till och rättade till lite i den :) Så tusen tack för att du tog dej tid och läsa den innan jag lämnade in den.
Arbetet tog mig ca. 3 timmar. Tror vi haft runt 3 veckor på oss att göra den? Och den ska va inlämnad på Måndag.
Resterande vecka får bestå av att jobba matte och läsa ur boken som skulle vare klar innan lovet - Hundraåringen!
Skitbra om ni är sugen på att läsa något. :)

Har sagt upp lägenheten nu också, får se om ja flyttar till hus eller lägenhet i stan. Allt är inte helt 100% ännu. Men de känns skönt att komma ifrån den lilla skönheten, för less börjar ja bli på storleken.
Men när de gäller skolan kommer jag i vilket fall gå klart den sista terminen här i Fränsta såklart. Även om ja får crasha på mamsens soffa emellanåt.

Annars idag har ja pantat åt Björn då den lägenheten i stan är uppsagd. Och egen pant, vilket ledde till 900:- som gick raka vägen till mat då man ändå var och handlade.
Så nu blir de se serie, The Originals och äta kex med olika oster.. Mums och mys!

 

`´ Uppkörning - Check [√] `´

2014-10-22 // 10:08:35 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer
Livet snarare snart bokstavligt rullar fram, i Torsdags klarade jag uppkörningen på första försöket. Lite nöjd jag blev då!!
Veckan innan gjorde jag skrivning, men faila och fick 49p, och behöver minst ha 52p.
Så sen uppkörningen har ja legat i och pluggat som ja vettefan, och idag ska de fortsättas pluggar för imorgon ger ja mig in på trafikverket för att klara de där jävla körkortet ;)
Imorgon ska ja sitta där i bilen i min ensamhet och smeka ratten runt gatorna i Sundsvall och hem med ett stort leende på läpparna och bara njuta av att ja kommer slippa gå till skolan när det är kallt och jävligt över vintern.
Och ja kan ta mina impulsroadtrips och ha möjligheten/friheten att åka ner till älskade Västerås är jag vill!
De kommer vara så sjukt underbart, och denna tanke/energi ja har nu ska ja använda för att klara provet imorgon.

Jag sitter på skolan nu, de är skönt att ja kommit igång med den då den legat på is för länge nu. Att ja fått varning för  att jag är så lite på skolan. Men har haft en svacka i mitt liv och när ja mått bättre har jag bara prioriterat mitt kölrkort. Men nu kan ja börja lägga fokus på enbart skolan igen och från denna vecka har ja varit här till 100%! De känns sjukt bra.

 
Till veckan är de höstlov, kommer spendera mycket av min tid i Sundsvall då och faktiskt till uppgifter i skolan så jag kommer i fas, och gärna före.
Med min nya kategoi på bloggen ska ni få upp fler bilder också då jag självklart arbetet mer med att förlänga naglar både på min syster och på mig själv. :)

Annars för övrigt har inte mycket i mitt liv skett de senaste, förutom att ja hade en GRYM helg med halloween fest tillsammans med skolan. Och jag fick äran att sminka Marielle och Björn och ja måste påstå ja blev nöjd. Med Marielle fick ja prova något nytt och arbeta med smink, latex och blod ja själv gjort. De va riktigt spännande.

 
Men så mycket tid på dom gav inte mycket tid till mig själv, så ja körde en "vampire". Fler bilder finns på facebook, som dessutom är blodigare ;)

Back to school och håll tummarna hårt för mig imorgon...

`´ Ny kategori - Nagelförlängningar `´

2014-10-01 // 12:29:00 // Direktlänk // Nagelförlängning // 0 Kommentarer
Nu har ja börjat med en ny grejj i mitt liv, därav kommer det nu också en ny kategori här på bloggen.
Jag har börjat med nagelförlängningar då jag fick hem mitt kit nu i veckan med alla dom saker jag behöver för basen/grunden.

Så i förrgår provade jag för första gången på ett testfinger och därefter direkt på min tumme, för att få in känslan. De gick hyffsat bra för att vara första gången. De tog 2,5h, men vafan. Första gången.

Redan igår tog jag mig an min första försökskanin, och den äran fick min mor. Så efter 3h kämpande så fick ja en nagelförlängning på henne också efter mycket pill och kämpande. Och hyffsat vart det ju för att vara mitt absolut första försök på en person?
 
 
Så det är en ny hobby ja hittat som ja tycker är superkul. Nu är de bara sattsa stenhårt på att bli mer kreativ och stadigare på händerna så ska vi se det blir kanon sedan! =)