`´ Ska man behöva vara rädd? `´

2012-10-31 // 12:56:39 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 1 Kommentarer
Jag har läst så många artiklar nu , om hundattacker runt om i Sverige. Och bl.a om 2 som hänt inom kort här i Sundsvall & en av dom på en gata bortanför där jag bor bara:


För det första blir jag så jävla arg & besviken, på alla dessa oansvariga ägare som skaffar en hund dom inte kan hantera. Ingen kunskap har dom om den ras dom skaffar, nu säger ja inte alla , utan många.

Som fallet Flinga , du har 2 starka hundar i dina händer. En som du tydligen vet har attackerat & dödat en tax innan. Varför då ens ta sina 2 hundar samtidigt på promenad om du inte är stark nog?
Sen att dagbladet använder begreppet "kamphund" blir ja också så förbannad på , de finns inga specifika raser som är det , utan varje hund kan bli det.
Det beror på ägaren bakom kopplet som uppfostrar hunden , hur hunden ska bli. Därför krävs också att man har KUNSKAP om den hund man skaffar. I detta fall var det 2 bulldogs som hoppade på denna golden & ja känner så med ägaren som ska behöva förlora sin hund på detta tragiska vis.
Ja hoppas att ägaren får hårt straff & att hundarna omplaceras omg. till nån som kan med rasen,
samt utvärderar den ena hunden som faktiskt dödat innan. Då det inte är första gången.

När det kommer till Maltes fall, där ägaren säger "ville så gärna ha min hund lös" = oansvarigt.
Det hade vare bättre om ägaren bakom kopplet hade använt sig av en spårlina eller liknande så skulle personen kunna undangå dena attack, eller munkorg om du måste ha hunden lös. Sånt här få helt enkelt inte hända!
Men ja ger credit att ägaren tog ansvaret på sig & erbjöd att betala eventuella veterinär kostnader & jag är glad att Malte överlever & hoppas att han inte kommer få jobbigt nu vid möten av andra hundar.


Ja blir speciellt så sjukt arg när jag suttit i liknande situation förra vintern, när en av grannarna har en Rotweiler som brukar vara lös på gården.
En dag när jag gick förbi med Laika kom den flygandes ut till vägen jag promenerade på & skulla ta Laika.
Ja var så rädd den stunden & första gången fick hunden tag i Laikas päls över ryggen bara & andra anfallet så lyckades ja på nått vis ställa mig emellan med Laika bakom mig & ägaren kom springandes & fick tag på sin hund precis & satte sig på hunden & ja satte mig över Laika som vart chockad & självklart ville försvara sig & kollade om allt var okej. Ytligt var hon bra & ägaren frågade bara "Gick de bra" och jag svarade "jag tror det" rädd/skärrad & skakis.
Sen gick hon bara? Och kom inte ut mer. Ja var så rädd, mitt hjärta gick & nu varje gång när ja går förbi det huset kollar jag alltid extra. Och var skakis en lång stund efter.
Det är inte första gången en hund går från doms gård så, en annan gång kom en slags "fågelhund" , kommer inte på vad rasen heter uthoppandes för & leka med Laika.
Men oavsett om det är lek eller inte så är det INTE okej! Ha kontroll på DIN HUND!
Laika hade redan problem vid hundmöten & skällde o.s.v. som vi höll på träna bort & efter att Rotweilern hoppade på henne hade hon svårare vid hundmöten av stora, mörka hundar.
Vilket är skittråkigt för att en ägare inte kan ta ansvar!
Men jag är riktigt glad att Laika klarade helskinnad & att ja ställde mig emellan & agerade så fort & att ägaren kom i tid innan Rotweilern hoppade på igen.
Men det är INTE okej, ska man behöva vara rädd när man går ut & går med sina hundar??
Och personen ursäktade sig inte ens. JA , ja stör mig på det än idag. HUR KAN VI DÅ FÖRHINDRA DETTA?

- För det första , du som skaffar hund. Tänk efter innan vilken ras som är passande för dig.
Vad kan du om rasen? Vad kräven den? Är du stark nog & kunna hantera storleken av den?

- Införskaffa nått typ av hundkörkort eller kurser för varje specifik hundras som man är intresserad av att skaffa.
Så alla får den kunskap som behövs!

- HÅRDARE straff för personer som inte tar sitt ansvar, och att hundar måste vara kopplade på allmän plats.
Annars böter eller liknande. 
De förbättrar inte bara vid hundmöten utan för dom personer o,s.v som är hundrädd, det är ju självklart dom blir mer nervös då vid mötande om hunden är lös, oavsett om den är snäll/inte. 

- Hundpark i varje stad? Med inhängnad där hundarna får vara lös?
Då minskar det nog med lösa hundar runt om här i parker o.s.v.  Nått jag också reagerar & blir lite arg på är de folk som lämnar hundskit mitt i vägen/trottoaren man går man.
Jag bryr mig inte om det är nere i nått dike eller högt gräs, för det är en anledning att gräset är högt
= ingen är där.
Men MITT PÅ VÄGEN? Plocka upp skiten efter era hundar när ni rastar dom.

Låter som en gnällspik i detta inlägg , men jag tycker helt enkelt att många ägare tar för lite ansvar idag & det är skriverier om attacker som inte ens bör hända.
Och att man själv ska behöva bli nervös vid hundmöten & rädd för att en hund tidigare gjort utfall, det är inte roligt , inte det minsta!

Nu kanske du som har en hund lös tänker?
"Min går alltid lös, och det har aldrig hänt nått".
Ja , varje husse/matte tycker sin hund är snäll, och tror inte att dom kommer göra nått. Det är ju självklart man litar på sin familjemedlem.
Men varje hund kan attackera , oavsett hur snäll den är
Men vid möten spelar det ju stor roll som en tjej på facebook skrev att
"det är mycket som spelar in beroende på vilka typer av hundar och individer som möts och också beroende på hur de möts. Det är tex ALDRIG bra att släppa fram en lös hund oavsett hur trevlig den är till en kopplad hund i kort stramt koppel. För där signalerar ägaren bakom kopplet oro och osäkerhet och såklart blir dessutom den hunden trängd då den sitter fast. Då smäller det väldigt ofta. Utan kontroll över sin hund eller utan kunskap om hur man läser hundens signaler ska man ha sin hund kopplad helt enkelt.

Många ägare till stora löst gående raser bör också tänka sig för en extra gång när de möter mindre raser.
(Och det gör verkligen de allra flesta redan!) Det säger sig självt att där kan skadorna bli livshotande för ganska lite våld från den större hunden. Det är absolut inte alltid den lösa hunden som startar bråket! Jag vet av erfarenhet att väldigt många småhundar inte blir fostrade eller blir hämmade och kan därför bete sig på ett sätt som skapar en attack från den mötande hunden. Det här är något jag önskar att alla småhundsägare tänker på när de skaffar den där lilla söta hundvalpen som man bara skrattar åt när den visar ganska allvarliga problem jämfört med om den hade varit en stor ras. Då hade den aldrig fått bete på samma sätt. Långt ifrån alla stora hundraser får heller inte den fostran de behöver såklart. Det jag vill säga är att alla individer som hör till djurarten "hund" måste behandlas, fostras och få det just det djuret behöver, inte enligt vad vi människor skulle behöva! Vi är två olika raser med olika behov och framför allt så har vi olika språk!"Tidningsartiklarna finner ni HÄR & HÄR!
Och det tjejen på facebook skrivit som ja inte annat kunde hålla med om, som ja lånade lite av.
Det inlägget hittar ni i DENNA grupp på facebook.

`´ Vinterjackor `´

2012-10-29 // 11:56:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 3 Kommentarer
Titta va snygg Bonsai vart , och mycket varmare om inte annat. Nu kunde han iallafall njuta av lite längre promenader utan att frysa ihjäl.

Denna jacka beställde jag i veckan som var & den kom nyss & passade perfekt:Den andra jackan som är SUPERFIN , ja verkligen älskar den ! Den fick Bonsai i förskott som julklapp av hans momma & moffa & den köpte vi i Butik - Kapellet i Viskan.
Kolla vad SNYGG & mysig, den hade han idag nu när det snöade ute & han stormtrivdes i den:
Man kan dra upp den lurviga kragen också / vika upp den. 

`´ Lila `´

2012-10-28 // 12:34:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 4 Kommentarer
Nu har lilla ja fägat hårt LILA! Men på bildernaa är de bara lite snabbt blåstorkat & inte fixat , men för att visa färgen ja slängt i - läckert va? ;) :


`´ Färgar Håret `´

2012-10-28 // 11:26:34 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 1 KommentarerI torpshammar nu och kom hit mitt över dagen på Fredagen, med Björn som skjutsade mig. Och umgicks lite med familjen, bakade lite o.s.v
På kvällen kom Robban förbi också vid 19.oo och då åt vi middag - Stuvade makaroner & korv vilket han älskar. Haha.
Åt lite tårta sean som mamma hade bakat & pajj som jag hade gjort och MUMS vad den blev good! credit till mig!
Kollade på lite tv & somnade sedan rätt tidigt.

Klev upp igå förmiddags , åt lite frukost & tårta + pajj som var kvar sen dagen innan.
Sedan åkte vi till Viskan då ja skulle handla lite mat till Bonsai i Butik - Kapellet. Men Ylva var inte hemma, så vi åkte hem igen. Där efter kom brorsan (Åke) med familj & hälsade på en stund , där Nova & Jonna var så glad över & träffa Bonsai :) Och han satt där och njöt över alla händer om satt & klppade honom, riktigt bra med barn är han.
Efter dom åkt bjöd mamma på världens goaste middag = PLANKSTEK!
Åhhh , så ja hade längtat efter det , åhhh så GOTT det var... De gjorde min dag helt underbar.
Efter den var man så tjock att jag & älskling gick upp & vilade till en superbra film, kommer dock inte ihåg vad den heter men ska tipsa om den i ett annat inlägg när ja har namnet på den.
Vid 18.oo tog han tåget hem & jag stannade kvar då jag idag ka göra ett nytt försök & köpa hundmat idag ,
sedan skulle jag & familjen till Matfors & hälsa på morfar också, men mamma mår inge vidare & är sjuk så ja åker istället med Björn senare idag...

Sitter och bloggar lite nu i väntan på färget i håret ska sköljas ur, sedan blir de spännande & se resultatet ;)
Ja hoppas de blir snyggt , då måste ja sedan beställa ännu mer av denna färg ;)
Lägger upp bild senare på den, när håret har torkat. 

Bilderna ovan är sen helgen också, när Bonsai för första gången tyckte att snö kunde ju vara lite roligt efter ha insett att den kan kastas och man kan hoppa i den så blir det ett moln av snö runt honom som var jätte roligt.
Haha, men det varade ju självklart inte mer än 5 minuter när han sedan insåg hur kall snön var och skuttade inöver.

Dags och hoppa in i duschen nu! :) 


`´ Simma lungt `´

2012-10-25 // 12:55:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer

... Som vattnet i fisken... Eller , var det fisken i vattnet?

Nämen , slut på rubrik idé , då blir det så ibland.. I'm sorry guys! Ja har inte mycket till liv.
Vad har ja gjort på senaste tiden? Inte mycket alls. Sökt jobb , som faktiskt har lett till jobb & jag
provar & jobba på det nya stället nu på Måndag.. Både nervöst & spännande!

Nu i helgen är de fullt upp, åker till Torpshammar imorgon med älskling där vi blir tills på Lördag,
sen ska ja hälsa på morfar i helgen med föräldrarna & ja ska låna bort Bonsai till en tjej som ska ha honom på
Måndag så hon vet att de kommer gå bra innan. Prova att ha honom.
Så fullt upp denna helg, sen ska ja försöka allt ja kan & vända tillbaka på dygn så ja tar mig upp på morgon då ja börjar supertidigt. Och måste kliva upp strax för 6 på morgonen om ja ska hinna lämna hunden & sen göra mig
i ordning & ta bussen till jobbet - samt hitta dit.

Men de löser sig nog, och de kommer säkert gå jättebra... Försöker tänka positivt eftersom jag är världens nervösaste person. Hahaha... 

Beställt en vinterjacka till Bonsai ocksås om kommer till veckan, fin va? :Nu ska ja däremot städa - tvätta lite & leta reda på min telefon.... Och diska, suck!
Senare idag kommer Smike förbi & ska kela med soffan inatt, för han ska ut på äventyr i helgen & tar tidigt tåg härifrån imorgon..


`´ Grym Röst `´

2012-10-24 // 14:38:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer

Sitter & klickar runt på youtube & lyssnar på Covers & hittar denna kille - Joakim. Åh, vilken grym röst han har:
 
 
 
 

`´ Sjukt Sexig Grabb `´

2012-10-22 // 19:08:57 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 3 Kommentarer
 
*Mums*


`´ Kisse Bäsen `´

2012-10-19 // 19:02:29 // Direktlänk // Foto - Katter // 2 KommentarerVar ju till Petra i somras & då fick ja kela med dessa sötnosar, den på övre bilden blev min favorit ♥

`´ Ingen Kan Älska Som Vi `´

2012-10-19 // 18:56:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer


`´ Fyra År & Sex Månader `´

2012-10-18 // 17:50:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer


Fyra år och sex månader, det är så länge du & jag vare tillsammans nu. ♥
Hur underbart är det inte? Kan knappt vänta tills vi firar våran femårsdag!
Jag Älskar Dej
Robin Kristian Hansen


`´ Snabba Bilder `´

2012-10-18 // 17:05:16 // Direktlänk // Foto - Hundar // 1 Kommentarer
Lite snabba bilder jag tog i somras då jag var & hälsade på Manuela & Hans-Göran där Bonsai fick busa av sig lite med Chicko & Bobby. 
Fick vara kvick på kameran då batteriet var extremt lågt, därav kvalitén & inställningarna på kameran också som är usel. 

3/7-2o12 
 
 
 
Avslutar med en före-efter bild (redigering):
 
 

`´ Linda ♥ Marco - Del 2 `´

2012-10-17 // 13:44:14 // Direktlänk // Foto - Bröllop // 1 Kommentarer

30 Juni, 2o12
Linda & Marcos bröllop - Efter Vigseln.

 


    

`´ Bonsai Delar Inte Med Sig Av Maten `´

2012-10-16 // 18:31:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 1 KommentarerLite mörk video då lampan inte funkade, men ja hoppas de syns ändå:


... Bonsai som nå gärna inte delar med sig av maten sin, stoppar ner tassen & drar koppen till sig.


`´ Hund - Redigering `´

2012-10-16 // 12:28:00 // Direktlänk // Foto - Hundar // 1 Kommentarer

Här är ett foto sen dagen då jag fotade Linda & Marco's Bröllop den 30 Juni - 2o12.
Har gjort 2 olika redigeringar på denna bild , så nu undar jag vilken ni tycker är bäst?

1.


2.

`´ Före - Efter: Petra Lundh `´

2012-10-15 // 18:41:08 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer

Sitter och går igenom bilder på datorn, rensar - redigerar o.s.v som ja skulle vara klar med för flera veckor sedan. Men jag är otroligt seg för "ovanlighetens" skulle & har gjort massa andra saker istället. Så nu är mitt mål denna vecka & blir klar med det, helt ärligt. Och bränna ut alla bilder till skivor.. Det är väll några tusen kvar.
Men jag har kommit en bit på vägen, så bara slutföra det.

Sedan har ja fått in en hel del förfrågningar , med fotouppdrag. Så det är skitkul & glädjer mig enormt när jag får frågor om det. Så roligt & spännande de ska bli, och ja hoppas även resultaten blir bra.
Ska se om Melissa vill sammarbeta lite där med mig som är riktigt skicklig bakom kameran också. Vilket är min lillasyster.
Bilden nedan är ex tagen av henne, men redigerad av mig. Så detta är ett före - efter resultat.
Och fler bilder från denna session kommer komma inom kort.
Jag tog också några bilder på Petra m,en har tyvärr ingen koll på vilka så Melissa får all credit , då jag bara tog några enstaka.

Provade även på en ny redigeringsteknik ja inte tidigare använr på denna bild, så ha lite överseénde om nått skulle se knasigt ut. Måste öva på det. Men ge gärna konstruktiv kritik!Modell: Petra Lundh
Foto: Melissa Sundman
Redigering: Cecilia Sundman "BlackieSixx"

Besök även Melissas blogg på: Msuphotography.blogg.se


`´ Bonsai - Kläder `´

2012-10-06 // 14:29:13 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer

Spanade lite på internet igår tillsammans med Bonsai & titta vad han önskar sig! ;)1. Blå jackan nu inför vintern.
2. Det var så fins färger u den brunvit randiga tyckte han, dessuom är det en liten väska på ryggen där han kan stoppa ner sitt favoritgodis;)
3. Strumpr till hans små kalla tassar.
4 & 5: Mys-set för kalla, vinterkvällar!