`´ Happy Halloween `´

2015-10-30 // 20:32:00 // Direktlänk // Mig & Mitt Liv // 0 Kommentarer
 
Hoppas ni alla får en grym Halloween där ute i kylan.
 
Bloggen har vart på paus och mycket har hänt i mitt liv på senaste, livet är verkligen en berg och dalbana där mann får tackla problemen, se över dom och välja att må bra.
 
Jag har iallafall uppfyllt och tagit mig modet att uppnå en av mina drömmar ja tjatat om i år.
Men alltid har ja fegat ut i sista sekund.
 
Nu för några veckor sedan blev det en enkel biljett bokad till sol och värme, och jag kommer att berätta mer om det framöver.
För stunden är ja i Sverige och hälsar på och hämta lite mer saker, så ni som vill ses får sli en pling eller skriva till mig. Kommer inte bli här länge. ♥
 
Puss&Kram
 

Sliema!

2015-10-05 // 23:00:00 // Direktlänk // My Adventure - Malta // 0 Kommentarer

Vaknade vid 9.30 i morse och solen sken och det var blå himmel, det var redan då 22 grader varmt och fram på dagen blev det ända upp till 28 grader varmt.
Malin och jag vandrade ner Sliema idag så jag sedan själv kan hitta dit och kollade runt på lite olika affärer.
Gatorna är verkligen smala här, de får knappt plats två att gå bredvid varandra och många av gatorna är enkelriktade. Efter det var vi och hämtade lite saker hos en av hennes vänner innan vi vandrade hem igen då hon skulle vidare på sitt jobb.

Mellan Gira och Sliema tog det ca. 30 minuter att gå i lugn takt via “strandvägen”, så de va en lagom lång och härlig väg att gå. Trafiken är ändå lugn efter dessa gator, dom stannar när man vill gå över innan dom kör ut i korsningarna och väntar på en, om du inte segar på för mycket. 

På vägen till Sliema inser ja hur lite säkerhet som malteserna använder sig av här på jobben.
I klätterställningar klättrar dom på utsidan, utan skyddskläder eller västar och jobbar på högt upp efter hus-/takkanterna utan säkerhetsväst. 
Dom är verkligen tuffa i sina arbeten.
Vi gick under och förbi där dom bytte elledningar också efter vägen, inte där heller avisade dom folk från att gå från arbetsplatsen eller runt den, mitt i kaoset står dom och jobbar helt utan skydd och allt.
Alla är väldigt lugna här nere också och tar sin tid på sig, det finns ingen stress alls på gatorna eller på jobben.
Det är inga stora fiskstim som springer i 80 knyck som i Stockholm mellan tunnelbanorna, vilket är riktigt skönt och gör detta till en chill plats. Ingen stress - ingen panik - Bara andas ut.

Lite synd ändå kan jag tycka med dessa farliga jobb att dom inte har bättre utrustning eller skydd att använda.
Skulle dom trilla ner från ett tak så kan man inte göra mycket och det är tragiskt, jag antar att det är pengarna det sitter i? Att dom inte har råd? Men jag vet inte.
Något jag vet är att jobben här är lågbetalda, några av malteserna jag pratat med undrar just därför jag väljer Malta att bo på. Men jag ser mer än bara pengar, ja ser detta som en upplevelse, som en lärdom och som en resa med saker som jag inte själv kan uppnå eller uppleva i Sverige. Alla hus ser schabbiga ut från utsidan här, utom hotellen som är mer fancy. Allt är byggt av sten och jag tycker det är fascinerande och alla olika hus har sin egna look. Det är spännande, charmigt. Gör Malta mer intressant. Men när man kommer in får man en helt annan syn, dom har stil här nere. Woow, vad snyggt det är. Så stilrent, så bra. Dom har verkligen smak.
Man ska verkligen inte tänka på de yttre i första hand. De bevisar dessa hus.

Brudarna här nere är toksnygg också, jag blir så avundsjuk. Dom är riktigt vacker och har verkligen smak och stil för mode och kläder. Dom flesta iallafall.
Grabbarna, ja de finns några som ser bra ut. Men inte alls sett lika många som tjejerna. Om dom inte gått och gömt sig? Men smaken är som baken, ja kan inte tala för vad ni andra tycker!

Vattnet här nere rekommenderas inte och drickas ur kranarna, utan de går vi och köper på flaska. Men de är riktigt billigt. Det är lite intressant också att vattnet i köket kommer från ett annat ställe än de i badrummet. 
Vattnet i köket går att dricka, men jag väljer att inte göra det. Dels för att det inte ska smaka gott och det är inte fullt rent som hemma i Sverige.
Vattnet i badrummet kommer oftast från en tank dom flesta hus har på taken och kan därför ha en annan bakteriflora, samt vara smutsigare beroende på hur ren tanken är. Men sedan filtreras det ju självklart på vägen. Varför dom står på taken är för att då solen kan värma upp vattnet som vi ex. duschar i. Smart tycker jag!

För övrigt har jag under dagen tagit de lugnt, pratat med folk som bor häromkring för att lära känna dom, samt ta reda på vad mer man kan göra här som är roligt.
Det finns en grupp på facebook vid namnet “MaltaSvenskar”, igår sökte jag tips om jobb och fick redan samma dag erbjudanden om 2 stycken som jag ska kolla på under veckan. Måste även skriva ett cv på Engelska.
Det var roligt och gav mig hopp om att det absolut inte är omöjligt att få jobb här nere, jag behöver nig inte bli strippa trots allt.
Skämt och sido, har inget emot dom men föredrar hellre att titta på dom. Men på stången passar inte jag, inte den stången iallafall.


Chillax!

2015-10-04 // 23:00:00 // Direktlänk // My Adventure - Malta // 0 Kommentarer

Idag har det varit en lugn dag, det har varit molnigt men trots det varmt och vindstilla. Mitt huvud var trött sen gårdagen och jag har under natten vaknat en massa.
Malin bor här i Gira på högsta våningen, med stor terass på utsidan av rummet.

Går man ut har man Health center precis bredvid och mitt emot en liten kiosk. Kiosken är det längsta stället jag rörde mig till idag då vi köpte vatten och frukt.
Sedan har jag bara spenderat tiden ute på terassen i de sköna vädret, bara njutit och tagit in allt jag fått veta hittills.
Jag har ännu inte sett några djur på Malta, hört några katter på kvällskvisten eller sett nån enstaka hund som folk är ute och går med.
Har varit med om en HEL mygga och två skalbaggar som flugit hit upp och krockat i terassväggen. Men skalbaggarna är stora här.
Sedan några olika fåglar som flyger förbi någon enstaka gång. Under eftermiddagen blev det hemkörning, dom har en bra app som heter “Time to eat” och den funkar mycket som OnlinePizza. Du kan kolla vilka restauranger som har öppet, har hemkörning, menyer samt beställa. Det blev en tacoplate typ från “Amigos”, den var riktigt god. Tog dock runt 70min att få sin mat, så man får beställa i tid.
På kvällen spelade lite Wii på kvällen där det blev bland annat Super Mario och massa crazy kaniner. 

Innan vi går och lägger oss surrar vi skit ute på terassen, utanför på andra sidan havet/hamnen nedanför smäller dom raketer. Det är ofta fyrverkerier här. Både dag och natt. Malteser är galna i dessa fyrverkerier.Vet inte hur mycket jag sett eller hört på den korta tid jag varit här och man kan ju undra hur mycket pengar dom spenderar på bara det?
Dom tycker väldigt mycket om dom helt enkelt, tävlar med det och de sägs även att dom skrämmer iväg otäcka demoner med dom? Dom har en hel del festivaler också där dom också skjuter en massa.
Här nere på Malta är dom religösa/troende. Men det är inget man märker av mycket personligen, det är inte så dom visar eller pratar om det öppet och de kan jag tycka är skönt som inte är troende själv.
Men det skulle vara intressant och läsa lite om deras tro, vilket jag ska sätta mig och göra när jag känner jag har lite extra tid. Men den tror jag mycket den är som våran. 


Resan till Malta!

2015-10-03 // 23:00:00 // Direktlänk // My Adventure - Malta // 0 Kommentarer

För två veckor sedan tog en storm vändning i mitt liv, jag var less att vakna att inte våga uppfylla mina drömmar.

Impulsivt pratade jag med en vän, Malin som skulle komma från Malta och hälsa på i Sverige och bestämde mig för att den dagen hon reser tillbaka till Malta skulle jag boka en enkel biljett dit.

 

Den 3e oktober, är dagen jag sitter på flyget som ska ta mig till Malta. 
Två väskor packade med allt jag behöver för att kunna stanna så länge som jag vill, och pengar i min plånbok och på mitt kort för att kunna klara mig ett tag.
En gnutta nervositet rusar i min kropp, samtidigt som jag tycker min fyra timmars flygresa tog en evighet, jag kunde inte sitta still.


Detta är min resa till Malta, hur jag upplever allt inom uteliv, kultur och hur människorna är.
Jag delar med mig av mina erfarenheter och det jag fått lära mig.


Flyget gick klockan 13.55 från Arlanda, Stockholm.
Jag hade under natten spenderat tiden på ett hotell med Mattias,Good Moorning Arlanda. Vi åkte ner under Fredagen och var framme runt midnatt.
Jag har inte sovit på hotell innan så har ingenting att jämföra med, men det var fint.
Frukostbuffén var däremot ingen höjdare, trodde att den skulle erbjuda mer.
Det var lite olika bröd och pålägg, det fanns fil eller fruktyogurt med olika flingor till att välja emellan. Äggröra med torra bacon m.m.
Men samtidigt var inte hotellet dyrt heller, kostade för oss runt 900:- för en natt med frukost samt buss till Arlanda för mig under Lördagen.


11.30 tog jag bussen ut till terminal 5, där mötte jag Malin som under tiden fått skjuts av sin far från Söderhamn.
Det var lättare att hitta än anat och vi var ute i god tid och började med att checka in våra väskor, efter det fördrev vi tiden att kolla runt samt ta en fika inne på Arlanda.
13.30 sitter vi utanför terminal 5 igen och vi får börja boarda strax efter. Det är nu jag inser att det blir verklighet och min klump kommer tillbaka i magen igen.
Inte för att ja är rädd, utan för dom nya saker jag ska få uppleva. Ett nytt land, ingen resa hem så jag vet inte vad som händer, och är dessutom inte van att flyga då jag tidigare bara varit utomlands en gång och det var till Italien år 2008.
Flyget var mer spännande än läskigt, jag tog självklart fönsterplats.
Ända nackdelen med denna resa var dessa trånga, obekväma platser. Visste inte vart jag skulle göra av mina ben, och efter 2 timmar var jag tokigt less och bara ville komma fram. Det var jobbigt att sitta still på grund av den obekväma platsen, samt att jag bara ville ut och uppleva saker, fick spring i bena.

Runt 17.45 börjar planet att gå ner och vi landar strax före kl. 18.00.
Jag hade nu satt mina fötter på okänd mark och nu återstod bara den eviga väntan på att väskan skulle komma.
Det var som att slås av en vägg när man tog första steget från planet, det blev tungt att andas när man inte är van denna luft eller klimat.
Det var varmt, fuktigt. Jag visste inte om jag var fuktig eller svettades, kanske båda?
Kom åt wifi på flygplatsen under tiden och kunde meddela mina närmsta att jag överlevde och sedan tog vi taxi till lägenheten som ligger vid health center i Gzira, det är nära till Silema som ska vara en av dom populära turistorterna vad jag förstått hittills.

Trafiken är galen här nere, är man åkrädd sätter man sig absolut inte i en bil eller taxi.
Efter vägen fanns flera röda skyltar uppsatta med “Speed Kills” och jag anade direkt att man undviker vägarna som trafiken kör på när man är ute och går. 
Min tanke var bara “hur många blir påkörda här per år?”
Dom stannar inte i första taget och tar varje snäv kurva i 80km/h.
Nåja, resan gick ju iallafall fort fram! Vi åkte en av dom svarta taxibilarna, chauffören var
dessvärre inte trevlig. Kändes som han va less på sitt jobb ibland med en del av kommentarerna som ex. när vi ville göra ett extrastopp för att hämta nyckel till Malins nya lägenhet vad han inte glad över det trots extra betalt.
200kr betala vi från flygplatsen ut till Gzira, men med extrastoppet fick han 100kr extra.
Det märktes direkt att lagarna är inget dom håller på här nere både i trafik och att han drog fram smuggel direkt i taxin och fråga om vi ville ha snus. Där skrattade ja lite då jag trodde att de bara var vi i Sverige som stoppade upp dessa vidriga små påsar i munnen. Men här nere är det förbjudet med snus fick jag veta direkt.

När vi har framme runt 19-tiden byter vi om, jag tar en raggardusch då jag inte varken hade ork eller tid att göra något annat. Vi skulle ut, ut på mitt första äventyr.
Vi gick till en local pub här nedanför, påminde mycket om Allstar hemma i Sverige. Fotboll på tv, trevlig stämning och omgivning. Man kände sig välkommen.
Här behövde man inte gå fram till baren för att beställa sina drinkar, utan dom kom till bordet med jämna mellanrum och gav en gratis snacks och erbjöd mer att dricka.
Priserna skiljer sig en del beroende på vad man tittar på, det finns öl som är billigt. Billigast var Bisk som kostar runt 30kr, helt okej att dricka med.

Vi började med en drink, den var som slush med strawberry smak, riktigt god & svalkande. Namnet på den var “strawberry daiquiri cocktail” och ja rekommenderar den starkt, speciellt när det är varmt ute.
Sedan köpte vi  18 shottar för 100kr.
På vägen ut möttes ja av en man i medelåldern som fråga om ja ville följa med på kontoret för en stripdace, innan jag förstod ens vad han frågat. Det kom till mig efter att jag sagt “no, no, no” och gått i väg innan de klicka ens vad han hade sagt till mig, haha. Det är så att vara seg i bollen.

Nu var det dags för den populära PV (Paceville) gatan, där alla klubbar i alla typer höll till. Vilket ställe!
Från strippklubbar, till salsabarar, till nyare musik. Vad du än gillar så finns det där på ett och samma ställe!
Dom delade ut lappar utanför för gratis drinkar, och i barerna kunde man köpa stora kannor med alkohol för runt 100kr som både jag och Malin klara oss på i en timme.
På dom flesta ställen är det Happy Hour och man kan köpa drinkar + få en gratis på köpet.

Drogerna är lätt att få tag på, du kan få tag på E under 20 minuter och du kan fråga nästan vem som helst öppet utan att dom större bryr sig.
Dom säljer även E och koks bakom barerna och hash/grönt är extremt vanligt här nere som dom även mer eller mindre kan röka mitt ute, öppet på en bar.

Vi var in på dom olika barerna och strippklubbarna,  så jag fick se hur de var. De var ganska lugnt med folk tills 12-slaget och stämningen var skön.
Däremot gav klimatet mig huvudvärk och vid 01.00 fick jag ge upp för att sedan åka hem och sova.

Illamåendet började krypa i min kropp, det var dags att sova och få i mig mat.