Resan till Malta!

För två veckor sedan tog en storm vändning i mitt liv, jag var less att vakna att inte våga uppfylla mina drömmar.

Impulsivt pratade jag med en vän, Malin som skulle komma från Malta och hälsa på i Sverige och bestämde mig för att den dagen hon reser tillbaka till Malta skulle jag boka en enkel biljett dit.

 

Den 3e oktober, är dagen jag sitter på flyget som ska ta mig till Malta. 
Två väskor packade med allt jag behöver för att kunna stanna så länge som jag vill, och pengar i min plånbok och på mitt kort för att kunna klara mig ett tag.
En gnutta nervositet rusar i min kropp, samtidigt som jag tycker min fyra timmars flygresa tog en evighet, jag kunde inte sitta still.


Detta är min resa till Malta, hur jag upplever allt inom uteliv, kultur och hur människorna är.
Jag delar med mig av mina erfarenheter och det jag fått lära mig.


Flyget gick klockan 13.55 från Arlanda, Stockholm.
Jag hade under natten spenderat tiden på ett hotell med Mattias,Good Moorning Arlanda. Vi åkte ner under Fredagen och var framme runt midnatt.
Jag har inte sovit på hotell innan så har ingenting att jämföra med, men det var fint.
Frukostbuffén var däremot ingen höjdare, trodde att den skulle erbjuda mer.
Det var lite olika bröd och pålägg, det fanns fil eller fruktyogurt med olika flingor till att välja emellan. Äggröra med torra bacon m.m.
Men samtidigt var inte hotellet dyrt heller, kostade för oss runt 900:- för en natt med frukost samt buss till Arlanda för mig under Lördagen.


11.30 tog jag bussen ut till terminal 5, där mötte jag Malin som under tiden fått skjuts av sin far från Söderhamn.
Det var lättare att hitta än anat och vi var ute i god tid och började med att checka in våra väskor, efter det fördrev vi tiden att kolla runt samt ta en fika inne på Arlanda.
13.30 sitter vi utanför terminal 5 igen och vi får börja boarda strax efter. Det är nu jag inser att det blir verklighet och min klump kommer tillbaka i magen igen.
Inte för att ja är rädd, utan för dom nya saker jag ska få uppleva. Ett nytt land, ingen resa hem så jag vet inte vad som händer, och är dessutom inte van att flyga då jag tidigare bara varit utomlands en gång och det var till Italien år 2008.
Flyget var mer spännande än läskigt, jag tog självklart fönsterplats.
Ända nackdelen med denna resa var dessa trånga, obekväma platser. Visste inte vart jag skulle göra av mina ben, och efter 2 timmar var jag tokigt less och bara ville komma fram. Det var jobbigt att sitta still på grund av den obekväma platsen, samt att jag bara ville ut och uppleva saker, fick spring i bena.

Runt 17.45 börjar planet att gå ner och vi landar strax före kl. 18.00.
Jag hade nu satt mina fötter på okänd mark och nu återstod bara den eviga väntan på att väskan skulle komma.
Det var som att slås av en vägg när man tog första steget från planet, det blev tungt att andas när man inte är van denna luft eller klimat.
Det var varmt, fuktigt. Jag visste inte om jag var fuktig eller svettades, kanske båda?
Kom åt wifi på flygplatsen under tiden och kunde meddela mina närmsta att jag överlevde och sedan tog vi taxi till lägenheten som ligger vid health center i Gzira, det är nära till Silema som ska vara en av dom populära turistorterna vad jag förstått hittills.

Trafiken är galen här nere, är man åkrädd sätter man sig absolut inte i en bil eller taxi.
Efter vägen fanns flera röda skyltar uppsatta med “Speed Kills” och jag anade direkt att man undviker vägarna som trafiken kör på när man är ute och går. 
Min tanke var bara “hur många blir påkörda här per år?”
Dom stannar inte i första taget och tar varje snäv kurva i 80km/h.
Nåja, resan gick ju iallafall fort fram! Vi åkte en av dom svarta taxibilarna, chauffören var
dessvärre inte trevlig. Kändes som han va less på sitt jobb ibland med en del av kommentarerna som ex. när vi ville göra ett extrastopp för att hämta nyckel till Malins nya lägenhet vad han inte glad över det trots extra betalt.
200kr betala vi från flygplatsen ut till Gzira, men med extrastoppet fick han 100kr extra.
Det märktes direkt att lagarna är inget dom håller på här nere både i trafik och att han drog fram smuggel direkt i taxin och fråga om vi ville ha snus. Där skrattade ja lite då jag trodde att de bara var vi i Sverige som stoppade upp dessa vidriga små påsar i munnen. Men här nere är det förbjudet med snus fick jag veta direkt.

När vi har framme runt 19-tiden byter vi om, jag tar en raggardusch då jag inte varken hade ork eller tid att göra något annat. Vi skulle ut, ut på mitt första äventyr.
Vi gick till en local pub här nedanför, påminde mycket om Allstar hemma i Sverige. Fotboll på tv, trevlig stämning och omgivning. Man kände sig välkommen.
Här behövde man inte gå fram till baren för att beställa sina drinkar, utan dom kom till bordet med jämna mellanrum och gav en gratis snacks och erbjöd mer att dricka.
Priserna skiljer sig en del beroende på vad man tittar på, det finns öl som är billigt. Billigast var Bisk som kostar runt 30kr, helt okej att dricka med.

Vi började med en drink, den var som slush med strawberry smak, riktigt god & svalkande. Namnet på den var “strawberry daiquiri cocktail” och ja rekommenderar den starkt, speciellt när det är varmt ute.
Sedan köpte vi  18 shottar för 100kr.
På vägen ut möttes ja av en man i medelåldern som fråga om ja ville följa med på kontoret för en stripdace, innan jag förstod ens vad han frågat. Det kom till mig efter att jag sagt “no, no, no” och gått i väg innan de klicka ens vad han hade sagt till mig, haha. Det är så att vara seg i bollen.

Nu var det dags för den populära PV (Paceville) gatan, där alla klubbar i alla typer höll till. Vilket ställe!
Från strippklubbar, till salsabarar, till nyare musik. Vad du än gillar så finns det där på ett och samma ställe!
Dom delade ut lappar utanför för gratis drinkar, och i barerna kunde man köpa stora kannor med alkohol för runt 100kr som både jag och Malin klara oss på i en timme.
På dom flesta ställen är det Happy Hour och man kan köpa drinkar + få en gratis på köpet.

Drogerna är lätt att få tag på, du kan få tag på E under 20 minuter och du kan fråga nästan vem som helst öppet utan att dom större bryr sig.
Dom säljer även E och koks bakom barerna och hash/grönt är extremt vanligt här nere som dom även mer eller mindre kan röka mitt ute, öppet på en bar.

Vi var in på dom olika barerna och strippklubbarna,  så jag fick se hur de var. De var ganska lugnt med folk tills 12-slaget och stämningen var skön.
Däremot gav klimatet mig huvudvärk och vid 01.00 fick jag ge upp för att sedan åka hem och sova.

Illamåendet började krypa i min kropp, det var dags att sova och få i mig mat.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback