`´Trakasserier Eller Ej? `´

Kände mig lite diskussions sugen såhär på morgonkvisten när jag vaknade. Och hittade en video via facebook om ett stort ämne ang. trakasserier av kvinnor:

 
Skaparen av video beskriver i slutet:
"100+ fall av verbala gatu trakasserier ägde rum inom 10 timmar, som omfattar människor av olika bakgrunder. Detta inkluderar inte de otaliga blinkningar, visslandet m.m."

Nu åter till mina egna ord/synpunkter. Jag tyckte inte att nån person förutom killen som följde henne 5 minuter gjorde fel. Allt är ju komplimanger, inte trakkaserier. Det är ju inte så att dom tar på henne, eller tjatar på hur bra hon ser ut. Förutom ena killen. Bortse honom en stund.
Är komplimanger nu trakkaserier, eller vad vill dom förmedla? Ja tycker det är trevligt, hellre de än alla skällsord alla delar ut idag. Sprid med kärlek och komplimanger till världen. Alla behöver det.
Vi har alldeles för mycket hat idag, och för mycket skällsord om idealen idag. "Du är för fet, ful o.s.v."

Sen åter till killen som följde henne i 5 minuter, det är creepy. Att han inte ger upp, men sen använder hon inte ett ord eller som "Snälla, låt mig vara".. "Inte intresserad".. Eller liknande, situationen hade kunnat sett annorlunda ut. De vet vi inte, vi kan inte påstå det. Han hade kunnat gått, han hade kunnat ta illa upp.

Va ja ville fömedla och komma fram till, jag ser inte detta som trakasserier.
Ni får gärna kommentera era egna åsikter, får jag höra vad ni tycker och tänker.

Kommentarer
Postat av: Sabina

De är lite som mobbning när det kommer till detta. De är upp till personen som får dessa ord om de är trakasserier eller inte.

Dock finner jag inte det som trakasserier, jag skulle mest tycka de skulle bli irriterande efter ett tag.

Svar: Irriterande, ja självklart. Men ja ser hellre att världen lämnar bra kommentarer än skällsord. Själv tyckte jag bara videon var i fel syfte. :) Men lite kul och höra andras åsikter om det.

2014-10-31 @ 11:01:09
Postat av: bea

Jag tror det är jobbigt när man får saker skrikande efter sig varje dag, oavsett vad orden förmedlar. Och sen är det ju också vad som ligger bakom dessa "komplimanger".

2014-12-02 @ 21:27:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback